BIO HANS DEN HARTOG

Na een mooie en lange carrière in de waterbehandeling ben ik in 2008 mijn eigen bedrijf gestart. Onder de vlag van DUCreations Film Producties (Duc is mijn bijnaam) produceer ik bedrijfsfilms, promotiefilms en vooral informatieve films. Door een groot netwerk van gespecialiseerde freelancers (camera- en geluidsmensen, editors, productiemedewerkers, animators, muziekcomponisten en stemacteurs) kunnen alle film-, video- en mediawensen, klein of groot, van de opdrachtgever worden gerealiseerd.

Mijn ware passie ligt bij het maken van documentaires, waarbij mens en natuur centraal staan.

Hans den Hartog en Oene de Jong

In 2009 maakte ik mijn eerste korte film “Koken met Liefde”, gevolgd door de documentaire “Toos & Ron, leven en loslaten”, een film over twee lotgenoten in een Hospice uitgezonden op RTV Utrecht en geselecteerd voor IDFA Docs for Sale.

Vanaf 2012 heb ik drie jaar gewerkt aan mijn filmproject “De Vogelwachter; tijd bestaat niet, enkel tij”. Een lange documentaire over vogelwachters in het Waddengebied. De film oogstte veel lof en reisde de wereld over met KLM International, was te zien op vele filmfestivals en is uitgezonden door VARA Vroege Vogels en NPO Cultura.

Eind 2018 legde ik de laatste hand aan mijn film “Old Passioned” samen met editor en cameraman Bart Robert Vos, een film over opmerkelijke ouderen, minimaal 70 jaar jong, vol passie en levensdrift.

De komende jaren werk ik aan het filmproject ZOUTvsZOET; een film over o.a. de totstandkoming van de Vismigratierivier, een ecoduct voor vis dwars door de Afsluitdijk nabij Kornwerderzand. De bouw van dit unieke project start medio 2019. ZOUTvsZOET gaat omstreeks 2023 in première als de rivier wordt opgeleverd en de eerste vis is gepasseerd.

Silence of the Tides

Unesco Werelderfgoed de Wadden voelt altijd als thuiskomen. Met veel enthousiasme werk ik naast mijn eigen filmprojecten ook als researcher voor de nieuwe film “Silence of the Tides” van Pieter-Rim de Kroon, o.a. bekend van zijn met gouden kalf beloonde film “Hollands Licht”. Silence of the Tides is een poëtische auteursfilm waarin de continue ademhaling van het Waddengebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten.